Hoogeloon-Eersel

De gemeente “Hoogeloon – Eersel” heet U welkom

Iedere zondag kerkdienst om 10 uur.
Afwisselend in:

Eersel Markt 38 /  Hoogeloon Hoofdstraat 68

(Tijdens de vakantie periode op de even weken in Hoogeloon en de oneven weken in Eersel)  Kinderoppas is aanwezig.
Inlichtingen  0497-516 806

Voor nadere informatie over waarnemen en contact met de gemeente kunt u vinden op de website Eersel Hoogeloon
Tijdens de toeristendagen, de donderdagen 24 en 31 juli en 7 augustus, is de kerk open van 10:30 – 16:30 uur. U kunt dan de kerk bezichtigen, maar ook genieten van de tentoongestelde kunst of van een lunchconcert.

Klik hier voor meer informatie over de gemeente Hoogeloon Eersel

De gemeente Hoogeloon-Eersel heeft een eigen website. daarom vindt u hier slechts beperkte informatie. Voor andere informatie verwijzen we u naar
www.pkn-eersel.nl

Wetenswaardigheden -Eersel
Na de inval van de Fransen gaf Lodewijk Napoleon de opdracht aan Rijkswaterstaat om een blauwdruk te maken voor protestantse kerkjes. De protestantse kerk in Eersel is een voorbeeld van zo’n Waterstaats- kerkje of Lodewijkskerkje. Het werd in 1813 ingewijd met de woorden die op een steen in de buitenmuur te lezen staan: “Hoe lief’lijk zijn Uwe woningen o Heere der Heerscharen”.
Op de achttiende-eeuwse kansel met doopvont en zandloper ligt een statenbijbel uit de zeventiende eeuw.